CZEKOLADA Z MATCHA
Data dodania: 06-10-2020
Do zrobienia czekoladek polecamy użyć herbatę matcha do celów kulinarnych.
Mogą ją Państwo zamówić, klikając TUTAJ

Składniki:
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii PRZEPISY
Do zrobienia czekoladek polecamy użyć herbatę matcha do celów kulinarnych.
Mogą ją Państwo zamówić, klikając TUTAJ

Składniki:
- 50ml gorącego mleka,
- 100ml gorącej śmietanki kremówki,
- 200g białej czekolady,
- 3 łyżeczki matcha.
- Przesiej przez sito matchę, wsyp ją do miski.
- Stopniowo dodawaj gorące mleko. Dobrze wymieszaj, aby nie było grudek, odłóż.
- W garnuszku podgrzej śmietankę, nie doprowadź do jej zagotowania.
- Do śmietanki dodawaj pokruszoną wcześniej czekoladę. Mieszaj składniki aż do całkowitego rozpuszczenia.
- Następnie dodaj mleko z matchą, dobrze wszystko wymieszaj.
- Powstały krem wlej do małej foremki lub naczynia wyłożonego wcześniej papierem.
- Czekoladę włóż na noc do lodówki.
- Gdy będzie zwarta, pokrój ją na małe kosteczki.
- Podobnie wykonuje się kosteczki ciemnej czekolady, zamieniając matcha na kakao.
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii PRZEPISY







