RUMOWE TRUFLE Z MATCHA
Data dodania: 14-05-2019
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii PRZEPISY
Do ozdobienia trufli polecamy użyć matchę do celów kulinarnych.
Możesz ją zamówić, klikając TUTAJ

Składniki:
- 200g czekolady mlecznej
- 50g czekolady ciemnej
- 30g rumu
- 30g masła
- 30g śmietanki kremówki
- 1łyżka miodu lub cukru
- matcha ok. 3 łyżeczek
- 1 łyżka cukru pudru
Sposób przygotowania:
Czekoladę roztapiamy w rondelku, dodajemy masło.
W oddzielnym naczyniu gotujemy śmietankę z miodem lub cukrem.
Składniki łączymy ze sobą dokładnie mieszając.
Na końcu dodajemy alkohol.
Całość jeszcze raz mieszamy a po wystygnięciu odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Gdy masa będzie gęsta, za pomocą łyżeczki nabieramy odpowiednią jej ilość i formujemy trufelki. Masa w rękach szybko się roztapia!
Na końcu kuleczki obtaczamy w matchy a następnie posypujemy je cukrem pudrem.
Smacznego!
Możesz ją zamówić, klikając TUTAJ

Składniki:
- 200g czekolady mlecznej
- 50g czekolady ciemnej
- 30g rumu
- 30g masła
- 30g śmietanki kremówki
- 1łyżka miodu lub cukru
- matcha ok. 3 łyżeczek
- 1 łyżka cukru pudru
Sposób przygotowania:
Czekoladę roztapiamy w rondelku, dodajemy masło.
W oddzielnym naczyniu gotujemy śmietankę z miodem lub cukrem.
Składniki łączymy ze sobą dokładnie mieszając.
Na końcu dodajemy alkohol.
Całość jeszcze raz mieszamy a po wystygnięciu odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Gdy masa będzie gęsta, za pomocą łyżeczki nabieramy odpowiednią jej ilość i formujemy trufelki. Masa w rękach szybko się roztapia!
Na końcu kuleczki obtaczamy w matchy a następnie posypujemy je cukrem pudrem.
Smacznego!
Komentarze (0)
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii PRZEPISY







