PYSZNE MUFFINKI Z KREMEM HERBACIANYM
Data dodania: 14-05-2019
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii PRZEPISY
MUFFINKI BANANOWE Z KREMEM MATCHA
Do zrobienia kremu polecamy użyć matchę do celów kulinarnych.
Możesz ją zamówić, klikając TUTAJ
Składniki:
Muffinki:
- 2 większe banany
- 150g cukru
- 100g masła
- 250g mąki tortowej
- 2 jajka
-1 ½ proszku do pieczenia
- ½ opakowania czekolady białej
- ½ opakowania czekolady mlecznej
Krem:
- 250g masła
- 50g cukru pudru
- 3 żółtka
- 2 lub 3 łyżeczki matcha
Przygotowanie:
Ustaw piekarnik na 160°C.
Przesiej przez sito mąkę. Dodaj do niej proszek do pieczenia, wymieszaj składniki.
W rondelku roztop masło.
Obierz banany i rozgnieć je w misce na małe kawałeczki. Następnie dodaj do nich stopione masło, wymieszaj.
Dodaj do powstałej masy mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie wymieszaj.
Czekoladę pokrój na małe cząsteczki, wsyp ją do miski z bananami i resztą składników.
W oddzielnej misce ubij porządnie jajka z cukrem na puszystą masę.
Połącz ją z resztą składników, dokładnie wszystko wymieszaj.
Formę do pieczenia muffinków wyłóż ozdobnymi foremkami.
Za pomocą łyżki przekładaj ciasto do foremek do ¾ ich wysokości.
Wstaw do piekarnika z termoobiegiem na ok. 25 minut.
Krem:
Miękkie masło ubij mikserem.
Następnie dodaj cukier.
Na końcu wsyp matchę. Całość jeszcze raz dokładnie zmiksuj.
Za pomocą rękawa udekoruj kremem wystygnięte muffinki.
Muffinki wyśmienicie smakują z borówkami i posypką czekoladową.
Smacznego!
Do zrobienia kremu polecamy użyć matchę do celów kulinarnych.
Możesz ją zamówić, klikając TUTAJ
Składniki:
Muffinki:
- 2 większe banany
- 150g cukru
- 100g masła
- 250g mąki tortowej
- 2 jajka
-1 ½ proszku do pieczenia
- ½ opakowania czekolady białej
- ½ opakowania czekolady mlecznej
Krem:
- 250g masła
- 50g cukru pudru
- 3 żółtka
- 2 lub 3 łyżeczki matcha
Przygotowanie:
Ustaw piekarnik na 160°C.
Przesiej przez sito mąkę. Dodaj do niej proszek do pieczenia, wymieszaj składniki.
W rondelku roztop masło.
Obierz banany i rozgnieć je w misce na małe kawałeczki. Następnie dodaj do nich stopione masło, wymieszaj.
Dodaj do powstałej masy mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie wymieszaj.
Czekoladę pokrój na małe cząsteczki, wsyp ją do miski z bananami i resztą składników.
W oddzielnej misce ubij porządnie jajka z cukrem na puszystą masę.
Połącz ją z resztą składników, dokładnie wszystko wymieszaj.
Formę do pieczenia muffinków wyłóż ozdobnymi foremkami.
Za pomocą łyżki przekładaj ciasto do foremek do ¾ ich wysokości.
Wstaw do piekarnika z termoobiegiem na ok. 25 minut.
Krem:
Miękkie masło ubij mikserem.
Następnie dodaj cukier.
Na końcu wsyp matchę. Całość jeszcze raz dokładnie zmiksuj.
Za pomocą rękawa udekoruj kremem wystygnięte muffinki.
Muffinki wyśmienicie smakują z borówkami i posypką czekoladową.
Smacznego!
Komentarze (0)
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii PRZEPISY