SEMIFREDDO Z MATCHA I SOSEM MALINOWYM
Data dodania: 12-08-2019
Do zrobienia deseru polecamy użyć matchę do celów kulinarnych.
Możesz ją zamówić, klikając TUTAJ

SKŁADNIKI:
Semifreddo:
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Semifreddo:
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii PRZEPISY
Do zrobienia deseru polecamy użyć matchę do celów kulinarnych.
Możesz ją zamówić, klikając TUTAJ

SKŁADNIKI:
Semifreddo:
- 300ml schłodzonej śmietanki kremówki 30%
- 100g cukru pudru
- 2-3 łyżeczki przesianej przez sito matchy
- 200g malin
- 10g cukru waniliowego lub 10g ksylitolu
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Semifreddo:
- Matchę przesiej przez sito.
- Ubij śmietankę. Pamiętaj, aby śmietanka przed ubiciem była w lodówce przez kilka godzin.
- Gdy śmietanka będzie ubita, dodaj do niej stopniowo cukier puder i wymieszaj.
- Podziel masę na 2 części.
- Do pierwszej dodaj ¾ matchy, delikatnie wymieszaj całość i przełóż do foremki.
- Następnie dodaj do foremki drugą część śmietanki oraz resztę matchy, delikatnie zatapiając ją w masie.
- Całość włóż do zamrażarki na ok. 2godziny.
- Maliny włóż do garnuszka.
- Wolno podgrzewaj aż do zagotowania.
- Następnie dodaj cukier, wymieszaj.
- Za pomocą widelca rozgnieć owoce.
- Semifreddo podawaj na wpół zamarznięty.
- Sos możesz dodać gorący lub zimny.
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii PRZEPISY







